Sociedad

“Les noies segueixen sent educades de manera que interioritzen que són el segon sexe”

Anna Balletbò i Marina Subirats s’han dedicat en igual mesura a la política, però les dues han compartit interessos i lluites en el si del primer feminisme a Espanya

Llapis de memòria (27/08/2015)

Llapis de memòria (27/08/2015)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/ser_barcelona_llapisdememoria_20150827_193000_200000//" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Les dues han estat professores universitàries i polítiques, però en proporcions diferents: Anna Balletbò va ser diputada durant 20 anys al Congrés dels Diputats (de fet va presenciar el 23-F) però és periodista de formació; i Marina Subirats s’ha dedicat a l’antropologia i la universitat, tot i que també va ser regidora a Barcelona.

Les dues comparteixen, a banda d’una afinitat ideològica d’esquerres, el testimoni d’haver estat part dels primers feminismes. Ara estan a la setantena i intercanvien opinions al Llapis de Memòria. Aquestes són algunes de les seves frases:

“Recordo que les espanyoles dèiem que que a Àfrica s’havia d’acabar la poligàmia. I quan vam arribar allà, ens vam trobar les africanes, i els vam dir que havíem pensat que la conferència hauria de tractar-ho… ens van dir: però què dieu?” (Subirats)

“Tu i jo hem estat a la lluita feminista de fa molts anys. Si en aquell moment ens haguessin explicat on som ara, gairebé ens hauria semblat impossible, però hi ha molts moments en què veiem que no som on érem, on hauríem de ser” (Subirats)

“Imagina’t què és treballar, fer política, amb 4 criatures. Tens un complex de mala mare que l’has de treballar… i com és que ell no té un complex de mal pare, si no para mai per casa?” (Balletbò)

“Les dones han renunciat, en part, al treball col·lectiu que nosaltres vam fer. Jo vaig aprendre molt d’altres dones. Vaig dissipar molts dubtes que tenia parlant amb altres dones” (Balletbò).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00