Sociedad
TGN 2017

Cardenal no concreta quants diners invertirà l'Estat a Tarragona 2017

El govern de l'Estat demana revisar en profunditat el projecte dels jocs del Mediterrani de Tarragona 2017 abans de concretar una partida econòmica que en garanteixi el finançament.

Miguel Cardenal (dreta), acompanyat del Subdelegat del Govern de l'Estat a Tarragona, Jordi Sierra. / Marc Càmara

Tarragona

La reunió entre Josep Fèlix Ballesteros i Miguel Cardenal ha deixat llums i ombres sobre els Jocs del Mediterrani. Els dos estan d'acord que l'esdeveniment es farà, però no coincideixen en les condicions. S'han emplaçat a una reunió "quan abans millor" per tal d'esclarir més l'assumpte.

El President del Consejo Superior de Deportes se’n va de Tarragona sense aclarir quina aportació farà l’Estat als jocs del mediterrani. Ara bé, ell mateix ha volgut deixar clar que l’esdeveniment ‘és una prioritat’, bàsicament perquè el 2017 no se’n celebra cap altre de grans dimensions a l’estat...

Tensions evidents

"Hi ha hagut tensions, però com en tots els esdeveniments", ha reconegut Cardenal sobre la seva relació amb el Comitè. Al fil d'això, ha acceptat que "no hi hagut diàleg fluid" durant les converses i que les coses "es van entendre de manera diferent d'una i altra banda". Cardenal també ha volgut deixar clar que no té cap problema personal amb Ballesteros, que ha definit com un home afable.

Una de les qüestions que millor han il·lustrat aquestes desavinences ha estat la posada en escena de Cardenal i Ballesteros. Els dos han sortit per separat a atendre la premsa. Ballesteros amb la convicció de ser políticament correcte i de sentenciar que ‘els jocs es faran, sigui com sigui’, i Cardenal amb un somriure i un missatge ben clar: ‘no estic obligat a pagar res’.

Les quantitats, a l'aire

Cardenal ha posat èmfasi en que s'han aclarit malentesos entre les dues parts, a més de garantir que "l'Estat estarà a l'alçada" per fer l'aportació que correspongui a un esdeveniment que consideren ‘prioritari’. Malgrat això, ha assegurat que la fórmula no està concretada encara i per tant, no hi ha cap xifra sobre la taula.

"Poden ser 15, 13'2 o 17 milions", ha manifestat el batlle, deixant a l'aire les quantitats que es rebran per l'esdeveniment. Tampoc es descarta la possibilitat de que s'incloguin partides o es trobi una manera diferent de rebre el finançament sense que hagi de ser obligatòriament una injecció econòmica. A hores d'ara, el que està clar és que no hi ha res signat i que això es farà "quan es faci l'anàlisi del projecte".

No hi ha res signat

Per la seva banda, el President del Consell Superior d'Esports ha certificat que no té "cap dubte en que els Jocs es faran" i que està "a la disposició del Comitè Organitzador". No obstant, Cardenal ha manifestat que tenen "limitacions pressupostàries" fruit de la crisi econòmica i que no es tenen els mateixos recursos que anys enrere. "No hi ha cap acord firmat per invertir 15 milions d'euros", ha exposat obertament, negant aquelles informacions que asseguraven que hi havia aquest compromís. "Els Jocs són l’únic esdeveniment en el que s’han avançat les desgravacions de fins el 90%", ha assenyalat Cardenal, dient que amb aquesta mesura que afecta als patrocinadors ja s'ha d'haver recaptat una important quantitat de diners, i l’Estat a renunciat a més d’11 milions d’euros. També ha rebutjat qualsevol tipus de relació entre el procés sobiranista i les partides pels Jocs, assenyalant que "és ridícul" pensar això.

Fórmules alternatives

El President del Consell Superior d'Esports ha expressat que vol conèixer el disseny actual dels Jocs, la planificació i els requisits per tal de "trobar una fórmula d'estalvi addicional". Així, potser s'han de contemplar altres opcions com poden ser els patrocinis, per exemple. També ha fet especial referència al fet de "treballar junts" per tal de que l'esdeveniment esportiu de referència a la demarcació al 2017 surti "de la millor manera". D'altra banda, ha coincidit amb Ballesteros en que s'ha de fer una altra reunió "en el menor temps possible" per tal de dissipar la sensació d'inquietud que envolta l'esdeveniment, i no ha descartat que hi pugui haver algun tipus d'ajut econòmic l'any vinent.

Encara que la reunió d'avui era "clau" tal i com va assegurar dies enrere l’alcalde de Tarragona, el cert és que la sensació és que no s’ha avançat, i que queda encara molta feina per fer per ambdues parts abans no es formalitzi un acord... si aquest acaba existint.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00