Sociedad

Un Pla de Rescat Ciutadà

És el compromís de ‘Catalunya sí que es pot’ d’aprovar aquest pla durant els primers 100 dies de govern, si guanyen les eleccions

Lluís Rabell amb membres de la candidatura de Catalunya Sí que es Pot per Tarragona / Poblado, Laia ACN

Barcelona

La coalició d'esquerres, on van entre d'altres Iniciativa i Podem, es compromet a aprovar en els 100 primers dies de legislatura un Pla de Rescat Ciutadà. Una de les primeres mesures és elaborar el que anomenen Llei de Mínim Vital Garantit, que inclou: la renda garantida de ciutadania, cap persona sense llar, o que garanteixi el dret a l'alimentació i l'accés a l'aigua, la llum i el gas.

En matèria econòmica, ‘Catalunya sí que es pot’, anuncia que auditarà el deute de la Generalitat per veure quina part prové d’incompliments de l’Estat o del rescat financer, amb l’objectiu final de renegociar-ho. També s’aposta per no reduir el dèficit fins que no s’hagi reduït abans l’atur o la pobresa, així com crear un impost a la riquesa. Una altra de les propostes, en matèria econòmica és disposar d'una Hisenda pròpia que recapti tots els impostos.

En Salut o Educació, la coalició d’esquerres aposta per mesures que blindin el seu caràcter públic; per defensar el català l’escola aposta, si cal, per desobeir la llei Wert.

La candidatura que encapçala Lluís Rabell també exigirà als ajuntaments que garanteixin l’empadronament a les persones encara que no hi tinguin domicili fix, promet frenar Barcelona World i també acabar amb les nuclears.

Només contempla un consulta legal i acordada

‘Catalunya sí que és Pot’ planteja en el seu programa electoral la necessitat de fer una consulta legal i acordada per decidir el futur polític de Catalunya.

El líder de la formació, Lluís Ravell, creu que la consulta serà més fàcil si hi ha canvi de majories a Madrid, però que si no es dóna, la consulta ha de continuar sent el camí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00