Sociedad

La paròdia innominable

La famosa saga de Harry Potter es transforma en una sàtira musical que es pot veure al Teatreneu

Barcelona

Van començar sent set llibres que van arribar a llibreries de tot el món, traduïts en desenes de llengües diferents. Després van convertir-se en set pel·lícules que han estat un èxit mundial. Ara, arriben comprimits en una versió teatral una mica particular. “Hem fet un resum de les set novel·les en format musical i paròdia”, diu Marina Schiaffino la directora del musical.

MARINA SCHIAFFINO - TRAMA

00:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000000989559/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

“Ens riem dels personatges com quan dos germans que es fan la punyeta però que s’estimen molt”, diu Schiaffino. El musical repassa la història del personatge central, el famós mag Potter, explicant tot el seu viatge particular. “Hem hagut de retallar moltes coses perquè si no el musical duraria 14 hores i això no ho podem fer”, puntualitza la directora. Tret d’aquesta compressió, el gran canvi respecte el que fins ara coneixem de la història recau sobre els personatges. “Hem agafat la característica que més defineix a cadascun d’ells i l’hem portat a l’altre extrem”, explica Schiaffino. Tal com el gènere de la paròdia indica, els personatges del musical no són tan bons com es veu als llibres o a les pel·lícules. “En Harry no és tan íntegre com creiem si no que és més aviat gandul i molt cregut, sempre demana als altres que li facin la feina”, diu Schiaffino. Pel que fa els altres, el malvat Draco Malfoy, “el retratrem com un nen petit que porta bolquers, de fet, el seu personatge l’interpreta una actriu”. En general, segons la directora, els aficionats a la saga reconeixeran molt bé les característiques que s’han atribuït a cada personatge i “sabran identificar-ne el per què”.

MARINA SCHIAFINO - PERSONATGES

00:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000000989560/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La música però, és el distintiu de l’obra. Per primera vegada, els personatges de Hogwarts canten i ballen. “En Harry i en Draco canten un duet i també hi ha un número molt impactant que parla del Quidditch, amb tota la decoració i coreografies corresponents”, diu la directora.

L’obra es va estrenar per primera vegada al Teatreneu de Barcelona el mes de juliol i, de moment, està prorrogada fins el mes de setembre amb expectatives d’allargar-se al mes d’octubre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00