Sociedad

La fiscalia demana informes a Lloret i Figueres sobre obres del 2009

Matí mogut als Ajuntaments de Figueres i Lloret de Mar. Per ordre de la fiscalia anticorrupció, la Guàrdia Civil, s’hi ha presentat per sorpresa per demanar informes sobre obres fetes ara fa sis anys. És una derivada d’una operació de més envergadura en la que la fiscalia investiga si Convergència Democràtica de Catalunya es finançava amb comissions irregulars.

La Guàrdia Civil entrant a l'Ajuntament de Lloret de Mar. / ACN

Girona

A Lloret de Mar, la Guàrdia Civil ha demanat un expedient de fa sis anys sobre les obres d’adequació i millora del parc urbà de Can Xardó; uns treballs de l’època en la que Xavier Crespo era l’alcalde.

Els treballs, segons un comunicat emès per l’Ajuntament, es van pagar amb una subvenció de l’anomenat pla Zapatero. Aquestes obres van costar 1.787.400 €.

A Figueres també buscaven documents que es remunten al 2009, quan era alcalde l’actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. L’alcaldessa, Marta Felip, ha explicat que han demanat documentació relacionada amb una piscina municipal descoberta.

Marta Felip, alcaldessa de Figueres

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000106353/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’epicentre d’aquesta investigació, però, és una fundació vinculada a CDC, Catdem, en la que la Guàrdia Civil hi ha fet un registre molt minuciós.

El nexe entre aquests dos ajuntaments gironins, el de Sant Celoni i Sant Cugat (també governats per CiU el 2009) i la fundació seria la constructora Teyco.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00