Sociedad
CULTURA

Entrada lliure a la Seu Vella els dimecres pels qui portin un llibre o un e-book

Es vol fomentar la lectura i estimular altres activitats culturals a l'entorn del llibre i, alhora, promocionar les visites al monument després de la baixada registrada al juliol

Lleida

La Seu Vella vol atreure turistes al monument i, alhora, fomentar la lectura. Per conjugar les dues coses proposa entrada lliure un dia a la setmana per a tots aquells que s'hi apropin duent un llibre o bé un e-book i tinguin la intenció de passar una estona llegint tot fruint del patrimoni. 

Es dirà "La Tarda dels Lectors" i començarà a posar-se en marxa el dia 16 de setembre. La idea, segons l'alcalde, Àngel Ros, és estimular altres ativitats culturals que tinguin a veure amb la lectura per promoure tant el monument -i que els lleidatans i forans el visitin més- com l'acte de llegir.

 "Estem fomentant la lectura", deia Ros, "i estem fomentant la visita a la Seu Vella". Aquest estiu el mes de juliol ha estat fluix en visitants, inferior al juliol passat. L'ajuntament ho atribueix a la calor, tot i que tampoc hi ha hagut cap activitat cultural extra per estimular-hi les visites. Malgrat això, l'ajuntament espera igualar els 14.500 visitants de l'estiu passat (comptant també juny i agost).

L'alcalde també ha anunciat un congrés a l'octubre sobre la candidatura de la Seu Vella a Patrimoni de la Humanitat amb presència de personalitats vinculades a la Unesco, que és l'organisme que atorga aquesta declaració.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00