Sociedad
BPA

Els impulsors de Raiffeisen.ad denuncien la inviabilitat de Vall Banc

Eusebi Nomen, portaveu del grup, ha explicat que Vall Banc s'ha creat amb un capital social de només tres milions d'euros mentre que necessitarà entre 100 i 200 milions per complir amb els ràtios de solvència

ANA

Andorra la Vella

Els impulsors del banc cooperatiu Raiffeisen denuncien la inviabilitat de Vall Banc i la pèrdua de valor que implica per a clients i accionistes.

Eusebi Nomen, portaveu del grup, ha explicat que Vall Banc s'ha creat amb un capital social de només tres milions d'euros mentre que necessitarà entre 100 i 200 milions per complir amb els ràtios de solvència que demanen els corresponsals internacionals per operar.

En aquests moments ningú, ni el Govern ni cap comprador, al seu entendre, està en disposició d'aportar aquest capital i per aquesta raó aventura que Vall Banc és inviable.

Eusebi Nomen diu que Vall Banc és inviable

00:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0285420150828114636/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El grup Raiffeisen assegura, a més, que els fons d'inversió de BPA pateixen pèrdues ja que, segons creuen, no s'ha efectuat cap moviment en la seva gestió. Serà un dels elements a abordar en la reunió que mantindrà la cooperativa amb l'AREB dijous vinent. Igualment, vol convocar una reunió pública en els propers dies amb els clients afectats per presentar-los el projecte.

Un altre element que els inquieta és la pèrdua de valor dels accionistes i el què pot comportar en demandes judicials. Eusebi Nomen ha assegurat que ja han perdut els 140 milions d'euros de les accions de Banco de Madrid però encara els queden els 70 milions de recursos propis a BPA que amb el traspàs d'actius a Vall Banc perdran.

Per tant, per al grup, quan menor sigui la destrucció de valor, millor per a tots, entre ells els accionistes de BPA que podrien recuperar part de la seva inversió.

Igualment es mostren preocupats pel futur dels treballadors amb l'entitat pont. Els impulsors del banc cooperatiu han lamentat que els representants dels empleats no hagin esperat a la presentació del projecte entre el col·lectiu abans de tirar endavant la signatura del conveni amb l'AREB. I més després que el Govern hagi manifestat que no pot garantir el manteniment de tots els llocs de treball amb el traspàs a Vall Banc.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00