Sociedad
PGE 2016

El PSC presenta esmenes als Pressupostos per valor de 130 milions d'euros

Els socialistes centren les seves modificacions en dotar de pressupost a les infraestructures pendents de la demarcació.

Els diputats del PSC a Madrid, Joan Ruiz i Francesc Vallès, presentant les esmenes de la seva formació política. / Santiago José Sánchez

Tarragona

Les esmenes que ha presentat el PSC als pressupostos van més enllà dels Jocs del Meditarrani. En total sumen més de 130 milions d'euros, repartits entre les principals infraestructures en marxa al territori: l'A7 a les terres de l'Ebre, l'A27 entre Valls i Montblanc i el Corredor del Mediterrani.

Els encarregats de presentar aquestes esmenes han estat els Diputats del PSC al Congreso de la província, Francesc Valls i Joan Ruiz. Els diputats afirmen que la inversió a Catalunya és mínima, i que el Govern central deu a Catalunya més de 6000 milions d'Euros corresponents a la disposició adicional tercera de l'Estatut d'Autonomia, que han estat incomplint els darrers anys. També titllen d'"insuficients" les inversions planificades pel territori.

Els diners pels Jocs, en dues partides

El tema que ha sacsejat Tarragona després de la presentació dels pressupostos ha estat la no inclusió de cap partida fixa pels Jocs del Mediterrani. Els partits amb representació a Madrid han iniciat un ball d'esmenes: n'han presentat fins a 3 diferents. La manca de consens entre les forces polítiques ha derivat en una munió d'esmenes i en la confusió sobre quina d'aquestes és la que s'ha d'aprovar. El PSC ha decidit demanar la inclusió d'una partida pels Jocs de 9 milions d'Euros aquest any i una altra de 6 la propera legislatura, sumant així els 15 milions necessaris per a la celebració de l'esdeveniment esportiu que demanen els organitzadors.

Inversions ferroviàries

Les inversions ferroviàries van més enllà del Corredor del Mediterrani: Ruiz demana que l'estat pressuposti un intercanviador a l'Arboç per a que els trens d'Alta Velocitat puguin entrar a Tarragona, més inversions per a adaptar l'estació de Tarragona i un nou baixador a Reus a l'Avinguda Bellissens. Ruiz recorda que el Govern es va comprometre a construir una nova estació de tren a la ciutat de Tarragona i que Adif el que els hi ha fer ha estat només un treball superficial.

Dos punts calents de la ciutat de Tarragona

El PP de Tarragona treia pit després d'haver aconseguit mig milió d'euros per a acabar les obres del Mercat Central, una xifra que els socialistes titllen d'insuficient. També han posat sobre la taula el debat de la restauració de la muralla de la ciutat, i ho han fet en forma d'esmenes als pressupostos.

Pressupostos electoralistes

Valls ha afirmat que són uns pressupostos electoralistes i que les esmenes presentades pel PP de Tarragona arriben tard perquè "han tingut 4 anys per fer-les". Els diputats socialistes han afirmat que aquests pressupostos no es faran perquè Rajoy no guanyarà les properes eleccions i que les esmenes les continuaran tenint sobre la taula en cas de que es redactin uns nous pressupostos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00