Sociedad

Ada Colau no anirà a la manifestació de l'11 de setembre

Convergència i Unió lamenta que l'alcaldessa no es comprometi amb les reivindicacions "d'una majoria molt important de ciutadans"

Colau no participarà en la Via Lliure perquè fa "referència explícita" al 27-S però vol rebre els convocants / Cortina, Pau / Arxiu ACN

Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest matí que no assistirà a la manifestació de l'Onze de setembre a la Meridiana. En un primer moment, Colau va dir que sí que tenia previst participar, però ja abans de vacances va expressar dubtes en relació a aquesta qüestió. Sobretot després que l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural (els organitzadors de l'acte) hagin donat suport a la candidatura de Junts Pel Sí.

Avui, finalment, en una entrevist a Rac 1, l'alcaldessa ha deixat clara la seva posició. Colau justifica la seva decisió dient que la manifestació fa una "referència explícita a les eleccions del 27 de setembre" i que "està fent una crida al vot". En aquestes condicions considera que com a alcaldessa no hi ha de participar "per separar les coses".

Convergència i Unió ha criticat la decisió d'Ada Colau de no participar a la manifestació de l'11 de setembre. El seu portaveu, Joaquim Forn, diu que li provoca "tristor i llàstima" que la nova alcaldessa no faci com el seu antecessor, Xavier Trias, que va assistir a aquestes mobilitzacions, i no es comprometi amb les reivindicacions "d'una majoria molt important de ciutadans".

En canvi, el PSC es felicita per la decisió i no només això. Jaume Collboni demana a Colau que també voti en contra de que Barcelona s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Des del PP, Alberto Fernández Díaz, també demana que els regidors de Barcelona en Comú votin en contra de l'entrada a l'AMI.

I Ciutadans tampoc en té prou. Creu que Colau s'hauria d'oposar fermament a qualsevol actuació relacionada amb el camí cap a la independència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00