Sociedad

Marxants "desesperats"

Els marxants de les Comarques de Girona diuen que els mercats s’han degradat moltíssim i que la majoria d’ajuntaments no fa res per solucionar-ho. L’Associació de Marxants denuncia que la facturació ha caigut més d’un 35% en un any i que la situació és límit.

Una imatge del mercat de la Devesa de Girona. / ACN

Girona

Fa anys que els marxants de Girona alerten que els mercats han perdut atractiu i que els ajuntaments han deixat que fos -diuen des de l’Associació que els agrupa- un “campi qui pugui”.

El decret aprovat per la Generalitat el passat juliol que regula les parades ha quedat completament curt i critiquen que els ajuntaments tenen massa poder. A més, a molts pobles, cada 4 anys canvien el regidor responsable i les negociacions per millorar les condicions s’han de començar de zero.

La situació ha arribat al límit perquè en l’últim any hi ha mercats, com el de Figueres, que fan fins un 40% menys de caixa.

El president de l’Associació de Marxants de Comarques de Girona, Josep Maria Vergés, ha explicat a SER Catalunya aquests casos habituals.

Josep Ma Vergés, president dels Marxants

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000106363/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Girona o Empuriabrava són dos exemples de la decadència dels últims anys.

Vergés diu que per aturar la degradació que pateixen és imprescindible crear un carnet de marxant i regular el sector. I sobretot, ha afegit, treure tot el poder de les administracions locals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00