Sociedad

Creix un 10% la concessió d'hipoteques per comprar un habitatge

Creix un 10% el nombre d'hipoteques per la compra d'un habitatge a comarques de Girona el primer semestre del 2015. Segons el sector, la majoria de vendes es fan a gent que ha estalviat i que es compra el primer habitatge aprofitant la baixada de preus.

La concessió d'hipoteques ha crescut un 10%. / ACN

Girona

Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els sis primers mesos de l'any s'han firmat 2.283 hipoteques per comprar un habitatge. Són 200 més que el mateix període de l'any passat.

El president dels APIS a les comarques de Girona, Ramon Corominas, diu que els preus s'han estabilitzat a la baixa i que això està permetent un creixement de les vendes molt moderat.

Ramon Corominas, president dels APIS de Girona

00:31

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000106375/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A diferència del que passava els anys 2013 i 2014, quan es venien segones residències i els compradors eren inversors, el repunt ara el protagonitzen persones que ja s'atreveixen a adquirir un primer habitatge i que tenien un raconet fet.

L'import mitjà d'aquestes hipoteques supera de poc els 107.000 euros, aproximadament mil euros més que un any enrera.

Corominas diu que no han notat la desaparició de la desgravació per compra de l'habitatge habitual i creu que el segon semestre de l'any, les xifres encara seran millors.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00