Sociedad

Els regants del Baix Ter es queden sense ajudes per fer la xarxa secundària

Dictar una norma i ser el primer en incomplir-la. Això és, més o menys, el que ha fet el Departament d'Agricultura amb els regants del Baix Ter. Ha tret unes ajudes per millorar regadius amb les que els regants volien acabar la xarxa per portar l'aigua de la canonada principal als seus camps però no s'hi podran acollir perquè el projecte per fer aquesta xarxa és incomplet. El problema és que aquest projecte l'està redactant la pròpia Generalitat.

Girona

Són ajudes per valor de gairebé 14 milions d'euros que podien servir, entre d'altres coses, per completar la millora del sistema de rec al Baix Empordà.

El projecte d'aquesta xarxa de rec l'està redactant la Generalitat però, segons ha confirmat la pròpia administració als regants, no té l'estudi d'impacte ambiental i aquest tràmit és, precisament, un dels primers requisits que demana l'administració a l'hora de repartir els diners.

Jordi Aulet, president dels regants de la presa de Colomers i Mas Duran, diu que tenien un compromís des del 2008.

Jordi Aulet, regans de Colomers i Mas Duran

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000106428/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aulet diu que pensen plantejar aquest contrasentit al conseller en una reunió que tindran properament i recorda que, sense acabar aquesta xarxa secundària de rec l'estalvi d'aigua que s'aconsegueix es queda lluny dels objectius.

Els regants dels dos marges del Ter ja fa temps que disfruten d'una canonada que porta aigua des de la presa de Colomers fins a la desembocadura però no li poden treure tot el rendiment perquè falta la major part de la xarxa secundària.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00