Sociedad
REUS

El PSC vol que l’Ajuntament multi aquelles entitats financeres que tenen pisos buits

No és el primer cop que els socialistes demanen al govern de Pellicer que apliqui mà dura a bancs i caixes que tenen pisos buits i que no els lliuren a lloguer social. Les sancions poden arribar als 900.000 euros.

Francesc Vallès acompanyat de la regidora Anabel Martínez. / Marc Càmara

Reus

El PSC demanarà aquest divendres als plenari municipal que el govern apliqui mà dura a aquelles entitats financeres que tenen pisos buits a la ciutat, fruit de desnonaments o dacions en pagament, i que no els destinen a polítiques socials. ‘No pot ser que els bancs no siguin solidaris, no pot ser que l’Ajuntament no lluiti perquè ho siguin’, diu Francesc Vallès, el portaveu dels socialistes.

Per Vallès, el problema de l’habitatge és ‘molt important a la ciutat’, i cal respondre-hi des de les administracions amb aquelles eines de què es disposa. De fet, una sentència a Terrassa, dóna la raó a aquells ajuntaments que imposen sancions a bancs i caixes que tenen pisos buits, és a dir, on fa més de dos anys que hi ha constància que no hi viu ningú. A Reus, dels prop de 600 habitatges buits i de propietat bancària, 94 ja estarien dins d’aquest barem, i per tan, ja es podrien començar a aplicar sancions (les dades corresponen al març del 2015).

Unes sancions que poden arribar als 900.000 euros, però que des del PSC asseguren que no ha de ser pas l’objectiu: ‘nosaltres no volem que s’imposin multes, el que volem és que hi hagi solidaritat vers aquells que ho passen malament. Cal que l’Ajuntament sigui capaç de vehicular la situació’. De fet, Vallès assegura que ‘cal que els bancs demostrin que tenen ànima’.

No és el primer cop

El PSC ja va presentar mocions similars durant l’anterior mandat, on s’encomanava al govern la tasca de dialogar amb les entitats financeres per facilitar l’accés a l’habitatge dels més desafavorits. ‘Aleshores no va tirar endavant a causa del vot de qualitat de l’alcalde’, però ara, els grups que ja aleshores eren a la oposició poden conformar una majoria suficient per tirar endavant la moció dels socialistes.

Habitatge protegit

El PSC també critica que els preus dels pisos de titularitats pública de l’Ajuntament a disposició de les causes socials tenen un preu massa elevat. ‘De cap altra manera s’entén el fet que no tinguin tots els pisos plens. Això només s’explica perquè qui els necessita no els pot pagar. Els preus no s’han d’assemblar a una hipoteca’, diu Vallès.

Moció per la intermodal

Els socialistes també presentaran una moció al ple de divendres on demanen unanimitat a tots els grups per exigir, al màxim nivell institucional, que el govern de l’estat inclogui una partida als pressupostos generals de cara el 2016 per construir l’estació intermodal que ha d’anar al sud de l’Aeroport. ‘Fa masses anys que denunciem que no s’inverteix ni un sol euro’, diu Vallès, que considera que ‘l’estació és cabdal per l’arribada de l’alta velocitat a Reus, per connectar l’Aeroport, i per connectar el territori amb Barcelona i Europa’.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00