Sociedad
REACCIONS compareixença de MAS

Iceta demana a Mas que assumeixi responsabilitats polítiques

El líder del PSC reitera el respecte a la presumpció d'innocència però diu que "cada dia costa més de creure" que no hi ha hagut irregularitats

El PSC demana a Mas que assumeixi responsabilitats polítiques si es demostra finançament il·legal a CDC / Moldes, Aleix ACN

Barcelona

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que per "respecte" a l'opinió pública i a la classe política es comprometi a assumir responsabilitats si es prova que Convergència s'ha finançat de manera irregular. Iceta ha dit que no té per què "dubtar" de les afirmacions exculpatòries de Mas, però ha indicat que "cada dia costa més de creure" aquesta versió. "Fa massa que es parla del 3%. Coincidències o casualitats a part, fa deu anys que el riu sona", ha reblat. A més, ha acusat Mas d'"erosionar la qualitat del debat democràtic" intentant deixar fora del debat electoral la seva gestió com a president "amagant-se" de número quatre en la llista de Junts pel Sí.

El president del grup parlamentari socialista i candidat del partit a les properes eleccions del 27-S ha animat Mas a comprometre's públicament a assumir responsabilitats polítiques en el cas que la justícia provi que Convergència s'ha finançat il·legalment mentre ell ha estat el màxim responsable de la formació. Seria una mostra de "respecte" tant per a la ciutadania com per a la classe política en general, i sobretot per als "companys de viatge" de Mas, ha opinat Iceta. A més, servirà per evitar que la campanya electoral quedi "monopolitzada i enfangada" per aquests presumptes casos de corrupció, segons ha augurat.

Fins ara, el president de la Generalitat ha negat tota mena d'irregularitats al seu partit. Unes afirmacions exculpatòries que Iceta es creu -"no tinc per què dubtar de la seva paraula", ha dit tot insistint en el respecte escrupolós del PSC per la presumpció d'innocència-. "El Parlament no pot ser un tribunal de justícia", ha reflexionat. Ara bé, Iceta ha indicat que després dels recents registres policials a les seus de CDC i la fundació CatDem, així com de les informacions periodístiques aparegudes els darrers dies, "cada dia costa més de creure" que Convergència no ha comès irregularitats.

Així, Iceta ha reptat Mas a aclarir si les aportacions que empreses com Teyco han fet de forma legal a la fundació de CDC, CatDem, corresponen a "favors" de l'Administració a través de la concessió d'obra pública. Tot al·ludint a l'acusació de les comissions del 3% que Pasqual Maragall va llançar fa deu anys enrere en seu parlamentària, l'actual dirigent socialista ha dit que "fa massa que el riu sona". També ha recordat que Mas ha estat el president que més vegades ha hagut de comparèixer per donar explicacions sobre la presumpta corrupció d'un partit polític.

En la seva intervenció a la Diputació Permanent, Iceta ha acusat Mas d'"erosionar la qualitat del debat democràtic" anant de número quatre de la llista de Junts pel Sí i, per tant, tractant d'eludir el debat electoral sobre la seva gestió al capdavant del Govern durant els darrers anys. Així mateix, ha retret al president "falta d'insistència" a l'hora de reclamar a l'Estat millores en el finançament per a Catalunya o de buscar el "diàleg" amb l'executiu de Mariano Rajoy. Iceta també ha posat en valor que Junts pel Sí "no té full de ruta ni programa electoral" coneguts i s'ha preguntat què faran durant la propera legislatura els diputats d'aquesta llista independentista més enllà de votar 'sí' a la independència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00