Sociedad
HORA CAMP DE TARRAGONA

La Palma del Sol Naixent

El dissabte dia 5 a la Palma de Reus acull la 7a edició de Hikari, una fira de cultura japonesa inspirada en els festivals d’estiu japonesos, anomenats Natsu Matsuri.

Alberto Martínez:  'Volem allunyar-nos d'occidentalitzacions i acostar-nos a la cultura japonesa més tradicional'.

Alberto Martínez: 'Volem allunyar-nos d'occidentalitzacions i acostar-nos a la cultura japonesa més tradicional'.

14:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000081812/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

"Volem allunyar-nos d'occidentalitzacions i acostar-nos a la cultura japonesa més tradicional". Alberto Martínez secretari de l'associació reusenca Amakuni. Així és com defineix l'esperit d'aquesta mostra que compta amb els vistiplau i complicitat del cònsol japonès a Barcelona.

"Sembla que tenim bona química... Des de que ens vam conèixer s'apunten cada any, estan molt contents amb el Hikari i sigui qui sigui el cònsol es compromet a venir any rere any per explicar què és el Japó". Una visió la del cònsol i la dels organitzadors sobre un país i una cultura que coincideixen. Dit d'una altra manera, els japonesos troben molt encertat el plantejament i enfocament seriós del Hikari i el mateix cònsol ho va titlla de plantejament "autèntic".

Durant un dia hi haurà doncs, tota mena de tallers i xerrades. Tant la de "De Viatge pel Japó" a càrrec del mateix Consolat General del Japó a Barcelona com demostracions pràctiques per tenir cura del bonsai a càrrec del Club Bonsai de Reus . Hi ha demostracions d'arts marcials, l'Origami (Papiroflèxia) o també de cuina japonesa. "És la que té més èxit" ens ha volgut remarcar l'Alberto i ens ha convidat a fer-hi cap.

Cita doncs, pels qui vulguin saber més del Japó de forma rigorosa, que no avorrida, aquest dissabte 5 de setembre a la Palma de Reus.

Més informació:

http://www.hikari.amakuni.org/

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00