Sociedad
ELECCIONS COMUNALS

El PS negocia amb liberals de Canillo presentar una candidatura a les comunals

L'argument no és desbancar DA sinó presentar una llista alternativa, segons David Rios

Rios durant la roda de premsa d'ahir a la seu del partit. / PS

Andorra la Vella

El Partit Socialdemòcrata vol sondejar persones de l'espectre liberal a Canillo per presentar una candidatura alternativa a DA per a les properes eleccions comunals.

Segons el primer secretari del partit, David Rios, la voluntat  és "evitar que es repeteixi la situació del 2011, on només es va presentar una candidatura, el que ha derivat en quatre anys sense oposició al comú".

Rios ha afirmat que el PS accelerarà durant aquest mes de setembre la política de pactes i aliances per procurar presentar-se, en solitari o en coalició, a les set parròquies.

El primer secretari del PS ha remarcat la voluntat de buscar acords a totes les parròquies tant amb Iniciativa Ciutadana i Verds (membres del pacte a nivell nacional Junts), com amb altres formacions d’espectre progressista com Socialdemocràcia i Progrés (SDP), amb els quals ha admès l’existència de “contactes informals” que ara s’han de treballar.

Un tema al qual Rios ha donat importància és la data que finalment sigui elegida per celebrar les eleccions. La legislació preveu la possibilitat que es convoquin pel 6 o pel 13 de desembre però des de la formació s’entén que aquest darrer dia seria el més adequat ja que s’evitaria la coincidència de la cita amb les urnes amb el pont de la Puríssima, fet que podria afectar a la participació. “Seria interessant que s’escollís el dia 13 a favor d’una menor abstenció i una major qualitat democràtica”, ha argumentat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00