Sociedad

Poques peticions per estudiar en castellà a Catalunya

El govern català diu que en tot el curs passat no es van rebre ni un centenar de peticions formals per tenir una de les famoses beques Wert per estudiar en castellà a Catalunya

Barcelona

El departament que ara dirigeix Méndez de Vigo ha demanat al govern català informació sobre 17 peticions que encara estan pendents de resoldre’s i que, en principi, segons el Ministeri, si podrien complir els requisits. Un supòsit que el govern català tombarà de forma contundent perquè diu la consellera Rigau, es tracta de famílies que van optar per l’escola privada abans que s’aprovés la LOMCE o bé alumnes que tindrien prop de casa seva escoles publiques o concertades que fan més hores de castellà.

La titular d’ensenyament aplaudeix que el nou ministre hagi reduït la partida pressupostària prevista per pagar aquests ajuts i recorda que el grup parlamentari de convergència ha presentat una esmena als pressupostos demanant directament la seva supressió.

Rigau ha presentat avui les previsions de cara a l’inici, el proper 14 de setembre, del nou curs escolar. Un total de 1.560.468 alumnes començaran les classes a unes escoles reforçades amb una “bona injecció” de nou personal. En total seran 1.180 professionals més que el curs anteriors. D'aquests, 790 seran docents, però s'hi sumen tècnics d'educació i personal de suport per garantir la qualitat del sistema i també personal d’administració i serveis. Una de les intencions d'Ensenyament és millorar la integració de les persones amb discapacitat a les escoles catalanes i per això, ultima un nou decret d'escola inclusiva que actualitza el vigent des de l’any 1997. El Departament preveu atorgar unes 80.000 beques menjador i obre una nova partida de 3 milions d'euros per a ajuts de menjador per a alumnes de llars d'infants. La intenció es mantenir l’actual taxa d’escolarització en aquesta etapa, que el darrer curs va ser del 35’7%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00