Sociedad

La Generalitat confia que la indústria i els ramaders acabaran pactant un preu mínim per la llet

La supervivència del sector lleter està en mans de la intel·ligència de la indústria làctica. La Generalitat diu que, més enllà de mediar i intentar evitar la fallida tècnica de les explotacions lleteres, poca cosa pot fer més per ajudar un sector que s'ofega en el nou escenari de desaparició de quotes lleteres. El conseller creu que productors i indústria estan condemnats a entendre's per arribar a un preu mínim pel litre de llet.

El conseller, al mig, en una roda de premsa. / R.M.

Girona

El sector fa temps que denuncia que amb el que els paguen pel preu de la llet no fan números i que, per aquest camí, moltes granges hauran de tancar durant el 2016.

El conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, diu que l'administració està mediant en les converses entre productors i indústria però reconeix que, més enllà d'això, poca cosa més pot fer perquè les ajudes les decideix l'estat i ara mateix, diu Ciuraneta, està més per la labor de destinar els diners "a ajudar morir el sector a Galicia, que és menys competitiu que aquí".

Ciuraneta confia en la intel·ligència d'industrials i productors tot i que adverteix que els pròxims mesos hi haurà "patiment".

Jordi Ciuraneta, conseller d'Agricultura

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000106550/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tot i que no ha donat detalls, Ciuraneta ha explicat que l'únic marge de maniobra que té la Generalitat és intentar evitar la fallida tècnica de les explotacions que, tot i que són competitives, tenen problemes de liquiditat pel baix preu que reben pel litre de llet.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00