Sociedad
ENTREVISTA A 'HOY POR HOY

"Si els Estats s'amaguen, les ciutats donem un pas endavant"

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, assegura que la política "no pot posar excuses" davant la crisi dels refugiats

Colau no participarà en la Via Lliure perquè fa "referència explícita" al 27-S però vol rebre els convocants / Cortina, Pau / Arxiu ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha proposat crear una xarxa de ciutats per acollir refugiats, critica la "política de tanques" dels països de la Unió Europea. "La solució d'aquesta crisi és dels Estats", diu, "però si es queden amagats, les ciutats donem un pas endavant".

Colau entén que "la ciutadania demana a la política que no posi excuses" i, especialment a Europa, "amb una responsabilitat molt concreta per la seva intervenció en determinats conflictes i la seva política de fronteres". En aquest sentit, recorda que cap mur frenarà als pares que vulguin salvar els seus fills.

Apunta directament al govern espanyol: "Espanya és dels estats que rep més fons, amb diferència, destinats a donar refugi, amb la qual cosa no hi ha excuses".

Reconeix que són molts els ajuntaments que han contactat amb el de Barcelona per sumar-se a la xarxa de ciutats-refugi i que també un bon nombre de ciutadans han ofert les seves cases, el seu temps i la seva experiència per ajudar.

"L'Ajuntament de Barcelona no podrà resoldre tots els problemes", reconeix Colau, "però cal assumir responsabilitats i estar a l'altura".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00