Sociedad

"No m'he posat en l'escenari de la independència"

El president de Ciutadans, Albert Rivera, evita opinar sobre què hauria de fer el govern si els sobiranistes guanyen el 27S i inicien el full de ruta cap a la independència

"No m'he posat en l'escenari de la independència"

"No m'he posat en l'escenari de la independència"

Barcelona

Albert Rivera creu que la llista unitària dels partits sobiranistes perdrà les eleccions a Catalunya. Confia tant en aquest resultat que, segons ell, no s'ha posat en el cas contrari: que guanyin i que posin en marxa, com han dit que faran, el full de ruta cap a la independència.

Amb aquest argument, Rivera ha evitat respondre què hauria de fer el govern espanyol si això passés. "La veritat és que no m'he posat en aquest escenari. Crec que guanyarem. El que he d'intentar és que això no passi. És una cosa que no he viscut mai, que un president autonòmic, el màxim representant de l'estat a Catalunya, trenqui l'estatut. No ho he viscut, jo vaig néixer en democràcia".

En qualsevol cas, encara que els sobiranistes pateixin una derrota a les urnes el pròxim dia 27, segons l'opinió de Rivera el futur no serà fàcil. "Cal refer ponts no només amb Espanya, sinó també entre els catalans. Una societat no pot dividir-se entre partidaris del sí i del no", ha explicat el líder de Ciutadans, que ha criticat l'actual govern de Rajoy per no haver-se esforçat per desmuntar el discurs dels independentistes. "El que ha fet Borrell en el seu llibre – Las cuentas y los cuentos de Cataluña' - ho havia d'haver fet el govern. Si tinc a la Generalitat picant amb la idea que Espanya ens roba crec que és més útil publicar les balances fiscals que calgui i no mirar cap a un altre costat", cosa que, segons Rivera, si ha vingut fent Ciutadans a Catalunya.

Segons ell, el desafiament de reconduir la qüestió de Catalunya és un dels motius de la seva candidatura a nivell nacional. "Molts catalans s'han desconnectat perquè l'Espanya que veien no els agradava, i el govern de la Generalitat ha canalitzat aquest malestar dient que la independència ho solucionaria tot. Però la solució no és canviar de passaport, sinó de govern: millorar la democràcia, les institucions. Aquest és el motiu de la meva candidatura: que els catalans ens sentim representats en una Espanya unida que funcioni, que Catalunya tingui poder de decisió, s'impliqui més en aquest projecte comú que és Espanya i que és Europa".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00