Sociedad
REUS

La capital del Baix Camp ha aprovat ser, també, refugi per als exiliats sirians

El ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest divendres incloure Reus a la xarxa de ciutats-refugi davant la crisi humanitària que té lloc a l’est d’Europa.

Marc Càmara

Reus

Per unanimitat. Així s’ha aprovat, a primera hora d’aquest divendres, que la ciutat de Reus se sumi a la xarxa de ciutats que volen acollir exiliats sirians. Tots els grups municipals han signat una declaració institucional on es posa la solidaritat de la ciutat a disposició de les diferents entitats socials i supramunicipals que volen donar un cop de mà per pal·liar la crisi humanitària de mils de milers de refugiats.

Aquest ha estat un dels primers punts que s’ha aprovat en un plenari on, un cop més, s’ha pogut comprovar la lentitud del funcionament després que el govern es quedés en minoria i s’hagin de passar tots els temes per la sessió. El debat entre els diferents grups també alenteix uns plens que, de per sí, ja eren eterns, i que ara es converteixen pràcticament en dantescs. Més tenint en compte que es posen en evidència en reiterades vegades els problemes dels regidors i regidores per comprendre el reglament orgànic municipal... una situació que ple rere ple ha de resoldre el secretari general de l’Ajuntament.

Multes als bancs

El plenari també ha servit perquè s’aprovés una moció del PSC que instava al govern a sancionar aquelles entitats bancàries que tenen pisos buits a la ciutat i que no els posen a disposició dels serveis socials.

Concretament, la moció socialista es basava en una sentència de Terrassa que donava la raó al consistori. Ara, doncs, l’Ajuntament podrà multar (sancions de 3.000 fins als 900.000 euros) aquelles caixes o bancs que no busquin una solució solidària per aquells pisos que fa més de dos anys que es troben buits i que són de titularitat d’entitats financeres, fruit ja sigui de desnonaments o de dacions en pagament.

2 anys d’empadronament

El que no ha tirat endavant és la proposta de la CUP d’abolir els dos anys d’empadronament necessaris, condició sinequanon, per accedir a les ajudes públiques de l’Ajuntament. Els de la CUP consideren que això és una mesura xenòfoba i vergonyosa, una opinió que també comparteixen des del PSC. De la seva banda, PP i CiU s’han fet forts, recordant que ells van ser, en l’anterior mandat, els que van instaurar la mesura. Els dos partits han rebut també el suport d’ARA Reus i Ciutadans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00