Sociedad

Dipsalut ha pagat màsters d'Esade a càrrecs de confiança

El Dipsalut, l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona, va pagar 4 màsters d'ESADE, -que costen 16.000 euros cadascun- a quatre càrrecs de confiança nomenats pels partits polítics. Ara, el president de la Diputació ha ordenat obrir un expedient per aclarir si això és legal.

La Diputació ha obert una investigació. / ACN

Girona

Són màsters de direcció pública que ha pagat íntegrament el Dipsalut a dues persones que eren càrrecs de confiança i que, un cop acabats els estudis, van plegar.

Es tracta de Natàlia Alcaide, que després va anar a treballar a l'ajuntament de Blanes, i Marc Alabert, que ara forma part de la Direcció de la Universitat Oberta de Catalunya. També han fet el màster a càrrec de les arques del Dipsalut, Jordi Brunet, que ara és funcionari del Dipsalut, i Àfrica Masó, que ha estat ocupant plaça d'un càrrec de confiança primer al Dipsalut i ara a la Diputació.

Segons la documentació a la que ha tingut accés SER Catalunya, l'actual president del Dipsalut, Josep Maria Corominas (de Convergència) i el seu antecessor, el socialista Josep Marigó, van firmar els decrets pels quals es concedeixen els diners per pagar aquests estudis a 4 càrrecs de confiança que en el seu moment eren personal eventual del Dipsalut i que, per aquest motiu, no tindrien dret a rebre aquests diners.

Els estatuts d'aquest organisme recullen que només es pot beneficiar d'aquestes subvencions el personal laboral i els funcionaris. També diuen que l'import màxim concedit no pot superar els 600 euros si els estudis que es fan no estan relacionats amb la feina que el treballador desenvolupa dins el Dipsalut.

Una auditoria encarregada a una empresa externa l'any 2013 recull que es van pagar gairebé 20.000 euros per la matrícula de dos màsters en direcció pública. I l'últim és un decret firmat per l'actual president del Dipsalut -del gener d'aquest any- autoritzant el pagament de la matrícula del màster de Direcció Pública a Àfrica Masó. Una matrícula que ha costat 16.000 euros.

Davant tot això, l'actual president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha ordenat al president del Dipsalut que obri un expedient i faci un informe per aclarir si aquestes quantioses subvencions s'ajusten a la normativa. En cas que no s'ajusti a llei, els que s'han beneficiat d'aquests diners podrien ser obligats a retornar-los.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00