Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad
EDUCACIÓ

L'escola lliura guanya adeptes

Durant la darrera dècada s'ha quadruplicat el nombre d'alumnes que segueixen un mètode pedagògic basat en les seves pròpies motivacions i no en el currículum clàssic de continguts.

Aula d'alumnes de franges primerenques. / ACN

Tarragona

Aprendre segons les pròpies motivacions. Aquesta és la filosofia de l’educació lliure, una tendència que durant la darrera dècada ha quadruplicat el nombre d’alumnes: actualment hi ha cinc centres a les comarques tarragonines que l’imparteixen, tot i que també hi ha famílies que opten per tenir l’aula directament a casa. A tot Catalunya hi ha més d’una quarantena de projectes i 1.500 infants acollits.

El model pedagògic busca el desenvolupament personal de l’infant. El pal de paller d'aquest tipus de projectes no és el currículum, és a dir, el llistat de matèries que s'han d'aprendre, sinó les motivacions dels nens i nenes i com responen als diferents estímuls. Segons Marc Alcega, membre de la Xarxa d’Educació Lliure (XELL), “es tracta de respectar un ritme lliure i personal però sempre posant uns límits per evitar el descontrol”.

Entrevista a la Xarxa d'Escoles Lliures

04:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000082085/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alumnes petits

La majoria d'alumnes d'educació lliure pertanyem a la franja d'infantil -fins als sis anys-, i tot i que es pot seguir fins als 16 anys hi ha pocs pares i mares que optin per cursar la secundària d'aquesta manera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00