Sociedad | Actualidad

Guerra de banderes al balcó de l'Ajuntament de Barcelona

Esquerra Republicana ha penjat una estelada i el Partit Popular ha tret la bandera espanyola

undefined

Barcelona

La tensió de la campanya electoral del 27S ha arribat també a l'ajuntament de Barcelona el dia de la Mercè. ERC ha penjat una estelada al balcó mentre se celebrava la diada castellera. El govern municipal ho ha vist, però ha deixat fer. El PP ha demanat que es retirés i com que no s'ha fet els regidors populars han tret una bandera espanyola. El primer tinent d'alcalde ha intentat impedir que la pengessin. Hi ha hagut un moment de tensió, però s'ha acabat exhibint també. Finalment tant el PP com ERC han retirat les dues banderes. Han estat un parell de minuts, però suficient per marcar políticament la jornada.

Al balcó a més de la corporació municipal hi era també el president de la Generalitat. Artur Mas s'ha quedat en una primer moment al marge d'aquest incident, però finalment ha intercanviat unes paraules amb la regidora del PP, Àngels Esteller, demanant calma.

El President d'Esquerra Republicana, Alfred Bosch, ha defensat la presència de l'estelada al balcó de l'Ajuntament. Diu que és un símbol de futur i esperança per a Catalunya que avui havia d'estar a la plaça. "Ens ha assemblat que era el dia per fer aquest gest de llibertat, futur i esperança i creiem que no ofèn ningú".

El president del PP, Alberto Fernández Díaz, creu que ERC ha volgut fer campanya aprofitant la Mercè i diu que la seva formació no podia quedar-se amb els braços creuats. Diu Fernández Díaz que "si un independentista exhibeix la bandera estelada el PP no amagarà l'espanyola".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, diu que està a favor de la llibertat d'expressió. Que tothom pot exhibir els símbols que vulgui, però no des del balcó de l'Ajuntament. Diu Colau que lamenta la utilització electoral "del balcó de l'ajuntament que és de tots els barcelonins".

La resta de grups, Convergència i Unió, Ciutadans i PSC han criticat la politització de la festa de la Mercè que s'ha produït amb aquest gest.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00