FINANCES

S&P manté el rating en BBB- amb perspectiva negativa

La crisi de BPA, malgrat no desestabilitzar el sector, encara està pendent de resolució i presenta "riscos operacionals" en opinió de l'agència de qualificació

Façana de la seu central d'Standard&Poor's /

L’agència de qualificació nord-americana Standard&Poor’s ha fet pública aquest divendres la seva darrera avaluació d’Andorra, mantenint el ràting de país en BBB- i perspectiva negativa, tal com ja havia fet en el seu darrer informe del juny passat.

L'agència basa la seva qualificació en el fet que la crisi de BPA no ha desestabilitzat el sector financer ni s'ha produït cap fuga de dipòsits i en la confiança que la resolució de l'entitat arribi a bon port. Amb tot, S&P alerta que el procés de resolució encara està subjecte a a riscos operacionals, de regulació, d'organització i legals.

Per tot plegat, asseguren que hi ha una possibilitat entre tres que en els propers 18-24 mesos revisin la qualificació a la baixa, si la resolució de l'entitat no aconsegueix estabilitzar el sector o afecta les finances de l'Estat, si Andorra es desvia del camí de les reformes engegades o si la resta de bancs pateixen una erosió de la seva reputació i viabilitat.

Per contra, retornaran la perspectiva estable si es pot vendre Vall Banc sense afectar les finances del Govern, es progressa en les reformes del país i les previsions econòmiques d'Andorra s'estabilitzen.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?