Últimas noticias Hemeroteca

Rècord de participació de catalans residents a Andorra en les eleccions

Prop de 1.900 de les 2.200 amb dret a vot ja han exercit el seu dret al consolat

Els primers vots dipositats al consolat espanyol a Andorra aquest dimecres. / ()

Prop de 1.900 catalans residents a Andorra amb han participat ja anticipadament a les eleccions al parlament de Catalunya d'aquest diumenge, representant així un rècord de participació al país.

I és que el caràcter plebiscitari de la convocatòria del 27S ha mobilitzat massivament l'electorat català a Andorra que consta de 2.200 persones censades amb dret a vot.

Aquest divendres finalitzava el període per poder votar al consolat espanyol al Principat. També s'ha allargat el període del vot per correu davant l'allau de demandes de participació en aquestes eleccions.

Així, en total, i segons dades facilitades pel propi consolat, han exercit el seu dret a vot 1.884 residents catalans a Andorra dels 2.202 que havien sol·licitat votar.

En concret, la seu diplomàtica ha registrat 541 vots el dimecres, 311 el dijous i 143 aquest divendres, als que cal sumar els 889 vots que ha rebut de l'oficina de Correus a Andorra. Cal recordar que dels 12.391 catalans residents a Andorra amb dret a vot, 2.202 havien sol·licitat el vot per participar en el 27-S. També hi ha hagut residents catalans que han optat per votar a les oficines de Correus en territori català més properes al Principat, principalment a la Seu d'Urgell.

Des del consolat han destacat la gran afluència de residents catalans el primer dia i l'ajuda que s'ha prestat als electors facilitant les fotocòpies de DNI o aportant, gràcies al suport de l'ANC d'Andorra, alguna de la documentació que no hagués estat facilitada per la Junta Electoral.

També cal esmentar que fins a 59 catalans residents a Andorra no van rebre les paperetes en l'enviament inicial però que en van poder acabar disposant després de fer les pertinents reclamacions.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?