Sociedad
NACIONS UNIDES

Martí critica la manca de respostes de la comunitat internacional en la crisi de Síria

Al seu discurs davant l'Assemblea general de l'ONU reitera la voluntat del país d'acollir refugiats

Antoni Martí en el moment del seu discurs davant l'Assemblea General de Nacions Unides. / Govern d'Andorra

Andorra la Vella

Antoni Martí diu que la comunitat internacional no ha sabut donar respostes efectives a la crisi de Síria i insisteix davant de l'ONU que Andorra acollirà refugiats.

El cap de Govern ha pronunciat aquest divendres el seu discurs en el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides. Ha posat de relleu que la conseqüència de no haver actuat de manera ràpida es veu cada dia on milers de refugiats sirians es troben a les portes de les fronteres d'Europa fugint de la massacre.

Per aquest motiu, considera que tant Andorra com la resta de la comunitat internacional ha de formar part de la solució global d'aquest problema. Una solució que, ha explicat, ha de ser "equilibrada i pactada" i insisteix en la capacitat integradora d'Andorra.

També ha exposat la necessitat d'anticipació per evitar que es produeixin conflictes com el de Síria.

D'altra banda, Martí s'ha referit a la necessitat d'abordar de manera global la lluita contra el canvi climàtic.

Diu que Andorra fa anys que treballa per millorar els indicadors mediamebientals. Ha posat de relleu que no n'hi ha prou amb polítiques locals i per això demana a la resta de països que encara no han fet les seves contribucions a la Conferència del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic i que se celebrarà el proper desembre a París. En aquest sentit, Andorra s'ha compromès a reduir les emissions de CO2 i altres gasos d'efecte hivernacle en un 37% fins el 2030. L'objectiu és que l'augment de la temperatura sigui inferior als 2 graus.

Finalment, en el seu discurs que ha durat uns 25 minuts ha aprofitat per donar a conèixer les reformes que s'han fet en matèria d'obertura econòmica, transparència i cooperació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00