Sociedad
CASTELLS

Els Xiquets de Reus fan la tripleta màgica

Els de la camisa avellana aconsegueixen descarregar el 5de8 i el 3de9f i carregar per primera vegada a la història de la colla de la capital del Baix Camp el 4de9f.

Xiquets de Reus carrega el 4de9f a la plaça del Mercadal / Marta Bonillo

Reus

Xiquets de Reus, Castellers de Vilafranca, Jove dels Xiquets de Tarragona, Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa s'han citat avui a la plaça del Mercadal per fer la Diada coneguda com l'"anti concurs". Cada any imparell, els que no hi ha concurs de castells a la plaça de braus de Tarragona, Reus opta per celebrar una diada a la plaça de la vila amb les millors colles del moment.

Tot i que no s'han pogut veure castells de 10, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat un 4de9f i un 2de9fm mentre que els Minyons de Terrassa han portat a plaça el 9de8 i el 4de9f . Una diada modesta per la majoria de colles com la Jove de Tarragona, que no es troba en el seu millor moment i que ni tan sols ha aconseguit carregar el 5de8; tot i això els del Cós del Bou han portat el pilar de 7 amb folre. D'altra banda, els verds han volgut assegurar la diada amb el 3de9f i agulla i el 2de9fm, sense intentar el 3de10. El que sí han volgut provar els Castellers de Vilafranca, en segona ronda, ha estat el 2de8 net que ha quedat en peu desmuntat.

Tripleta màgica

Qui té motius per estar satisfets són els Xiquets de Reus que han completat la seva fita: carregar el 4de9f per primera vegada a la història de la colla. Els de la capital del Baix Camp ho han fet a casa, amb la seva gent i fent el que en el món dels castells es coneix com la tripleta màgica: el 5de8 el 3de9f i el 4de9f (c).

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00