Sociedad

Viquipèdia a la universitat

Un grup d’investigadors presenta una guia per aprofitar la Viquipèdia com a element per dinamitzar les classes

Barcelona

Encara són minoria però cada vegada més professors universitaris, a campus de prestigi com Yale o Harvard, utilitzen la Viquìpèdia com a element dinamitzador de les seves classes. Ara un grup d'investigadors de REcercaixa han editat una guia de bones pràctiques que recull les millors experiències en aquest àmbit i que explica als docents com poden aplicar-les a les seves aules.

La recerca dirigida per professor de l'Universitat Oberta de Catalunya Eduard Aibar conclou que l'ús de la Viquipèdia a les classes fomenta el treball en grup, millora les habilitats comunicatives dels alumnes i també els seus nivells d'autocrítica. la pràctica més comuna entre els professors que utilitzen aquesta eina és fer que els seus alumnes millorin articles que ja estan a l’enciclopèdia virtual: “Això evidentment suposa un esforç, però és un esforç molt valuós perquè l'estudiant, al llarg de la seva vida acadèmica i després, s'haurà d'acostumar a fer presentacions a un públic de vegades genèric”

Aquesta tasca millora també la motivació dels estudiants que són conscients que els seus treballs no aniran a parar al calaix del professor de torn sinó que seran llegits i compartits dintre i fora del campus

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00