La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

La Generalitat actua per acabar amb els esclaus del camp

Ha tret una ordre dotada amb 350.000 euros per fomentar que les organitzacions agràries siguen les que contracten els collidors i no ho facen les ETTs

7.30 La Llavor 10 de octubre

7.30 La Llavor 10 de octubre

30:02

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000191677/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

 La Generalitat ha posat en marxa una ordre dotada amb 350.000 euros per fomentar que les organitzacions agràries siguen les que contracten i gestionen els temporers que treballen a la campanya citrícola i tractar d’evitar els abusos d’algunes empreses de treball temporal (ETTs).

Segons ha explicat a La Llavor la directora general d’Inclusió Social, Helena Ferrando, esta línia es combinarà amb un impuls a les inspeccions que es realitzen en el camp per tractar de detectar abusos.

I és que segons un informe de Comissiones Obreres del País Valencià al que va accedir fa uns mesos La Llavor, a la temporada passada un 30 per cent dels “collidors” contractats a través d’ETTs ho va fer en condicions de ‘semiesclavitud’, segons el sindicat. Treballant de sol a sol, pagant pel lloguer de les seues ferramentes i pel transport que els porta al camp i rebent a canvi una mitjana de 20 euros al dia.

Es dona la circumstància, segons Ferrando, que a les dificultats lògiques de controlar estos contractes perquè els afectats tenen por, es suma el fet que algunes ETTs es creen exclusivament en campanya citrícola i directament a l’avinguda Asuàs March de València on molts d’ells queden amb les seues quadrilles per a ser transportats al camp.

Per intentar aturar este fet, la Generalitat ha posat en marxa esta ordre perquè siguen les organitzacions professionals les que contracten directament els “collidors” i fomentant reunions amb Inspecció de Treball i sindicats per reforçar les inspeccions.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00