Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

La CUP porta al jutjat l'Ajuntament de Girona per nomenar a dit càrrecs directius

La CUP ha portat al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona l'equip de govern de l'Ajuntament per col·locar "a dit" vuit càrrecs de confiança en places de direcció que corresponen a tècnics municipals. La CUP reclama al govern del convergent Carles Puigdemont que rectifiqui i elimini aquests càrrecs que cobren entre 40.000 i més de 70.000 euros a l'any

El regidor de la CUP, Lluc Salellas, presenta la documentació al Jutjat Contenciós de Girona / PBR

Girona

El Jutjat Contenciós Administratiu ha admès a tràmit el recurs de la CUP contra un acord de ple de cartipàs, que CiU va aprovar amb el suport d'ERC, i que segons la CUP va servir per col·locar a vuit persones de confiança de CiU a ocupar càrrecs de direcció en àrees tècniques de l'Ajuntament.

Segons la CUP, aquest tipus de contractació contradiu el que preveu la llei (ARSAL) i, a més,  ha suposat que han degradat a tècnics municipals que fins ara ocupaven aquestes places.

El regidor de la CUP, Lluc Salellas, diu que la llei prohibeix aquests nomenaments "a dit" i obliga a designar aquest personal a través de concurs públic:

Lluc Salellas - Regidor de la CUP

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000108082/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Segons Salellas contractacions d'aquest tipus ja se'n van fer en l'últim mandat de CiU, però aquesta nova legislatura s'ha designat a més personal i també s'ha augmentat el pressupost que s'hi destina.

La CUP vol que la justícia impugni aquest acord de ple. També reclamen al govern de Puigdemont que faci marxa enrere d'immediat i col·loqui en aquestes places els tècnics "sobradament qualificats" que hi ha a l'ajuntament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00