Sociedad
UNIVERSITAT DE LLEIDA

Subvencionar el lloguer del pis per captar universitaris de fora

Captar alumnes de fora de la capital lleidatana, tant per evitar que el cost de l'estança a Lleida sigui un fre per escollir-la, com per ser un reclam més

El rector de la Universitat de Lleida als estudis de Ràdio Lleida / RÀDIO LLEIDA

Lleida

Ajuts econòmics a universitaris per al lloguer d'un pis. És una iniciativa pionera de la Universitat de Lleida per captar alumnes de fora de la capital lleidatana, tant per evitar que el cost de l'estança a Lleida sigui un fre per escollir-la, com per ser un reclam més per estudiar a Ponent.

Un incentiu per l'estudiant de fora, en un moment, en què per exemple les matrícules a universitats d'Aragó en costen la meitat, o una possibilitat més de competir dins del propi mercat català, i sobretot un al·licient per l'alumnat lleidatà de comarques allunyades de la capital. Roberto Fernández, rector: “és un tema també de fidelitzar a més estudiants, i si fidelitzem a més estudiants tindrem més matrícula, i si tenim més matrícula potser aquests diners seran una inversió a llarg termini”.

Per al lloguer de pis, la UdL hi destinarà prop de 200 mil euros. En aquests moments s'estan elaborant els requisits ja sigui de renda com del radi de llunyania per accedir-hi. En tot cas, es vol implantar aquest curs acadèmic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00