Sociedad
TRIPIJOC AMB ELS EUROS ANDORRANS

Dos funcionaris mercadejaven amb els lots d'euros andorrans

Així ho denuncia l'Associació de numismàtics la qual ha tingut accés a converses entre els intermediaris que han fet públiques per demostrar l'existència del mercat negre

Lots d'euros andorrans. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Els numismàtics han fet públic que dos funcionaris els venien lots d'euros andorrans per demostrar que hi ha mercat negre. Un dels casos ja està a la Batllia.

L'Associació de col·leccionistes i professionals ultratjats per Andorra, liderada per Rubén Pulido, ha explicat que diverses converses de whatsapp, a les què ha tingut accés la SER, posen de manifest que un dels implicats, un funcionari de l'administració general, actuava a través d'un noi de 21 anys per organitzar la compra venda amb els numismàtics estrangers a canvi de suculentes comissions. Les converses entre el mateix Pulido i els seus contactes a Andorra posen de relleu que aquest funcionari -el que tenia més material i l'aconseguia més ràpidament- podria ser el que el Govern va portar a la Fiscalia el passat mes de maig per 59 suplantacions d'identitat i que es tracta d'un treballador del servei de Tràmits.

Pulido explica com treballava un dels intermediaris, suposadament d'un funcionari andorrà.

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0113720151027145918/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des de l'Executiu han informat que el cas està judicialitzat sense donar cap més detall. El ministre d'Administració Pública, Jordi Alcobé, va informar de la denúncia al Consell General el passat mes de maig, tot i que en aquell moment no es va informar que es tractava d'un empleat públic.

Ara bé, els numismàtics asseguren que no és l'únic ja que hi ha un altre cas i que es tractaria d'un altre funcionari que no forma part de l'administració general. Aquest era el seu intermediari directe. Actuava, segos Pulido, "a petita escala, realitzant la compra venda dels lots d'euros al carrer". Segons el numismàstic, les converses de whatsapp demostren clarament que "el mercat negre existia" i així ho han donat a conèixer. Alhora, han anunciat que tiraran endavant un seguit d'accions judicials a tenor de les proves obtingudes.

L'Assocaició de numismàtics estudia presentar demandes pel mercadeig amb els euros andorrans

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0113720151027145634/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Estan estudiant una demanda als tribunals per dany patrimonial i una altra per danys i perjudicis i així com informar-ne el Banc Central Europeu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00