Sociedad
SUCCESSOS

La coordinació, principal punt de millora a l'hora d'apagar un incendi

Querol ha acollit el primer gran simulacre d'incendi forestal que es fa a tot Catalunya amb la voluntat de detectar els punts febles i mancances de l'operatiu que s'estableix contra les flames.

Reportatge del simulacre d'incendi a Querol

Reportatge del simulacre d'incendi a Querol

03:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000083694/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Querol

Les trucades de ciutadans alertant de columnes de fum i els avisos dels agents rurals són el punt de partida de tot l’operatiu que es munta al voltant d’un incendi. Aquest dimecres s’ha fet a Querol, a l’Alt Camp, el primer gran simulacre de tot Catalunya amb l’objectiu de millorar la logística. Segons els responsables de diferents cossos, la coordinació és el punt feble i el que més costa d’aconseguir a causa de la quantitat de recursos que es despleguen.

Vehicles dels Bombers. / Eva Hidalgo

El suposat foc hauria cremat 870 hectàrees. Hi han treballat més de 200 efectius i una cinquantena de vehicles de Bombers, Agents Rurals, Mossos, SEM, ADF i Protecció Civil, entre d’altres. El Centre de Comandament i Operacions des del qual es prenen les decisions d’actuació s’ha ubicat al Pont d’Armentera.

La Creu Roja ha muntat lliteres a la sala polivalent pels suposats veïns evacuats. / Eva Hidalgo

Els veïns del poble també s’han implicat en l’exercici. Una cinquantena de persones han fet veure que havien estat evacuats i s’han dirigit cap a la sala polivalent on la Creu roja hi havia preparat lliteres i avituallament.

Moment de l'inici de la reunió. / Eva Hidalgo

L’exercici ha començat a les nou del matí i ha durat més de quatre hores. La valoració ha estat molt positiva, ja que les conclusions que se n’extreguin serviran per millorar l’actuació de cara a la campanya contra els incendis forestals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00