Sociedad

Un estudi conclou que l'escalfament global pot tenir un impacte econòmic directe sobre el submarinisme

Un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona quantifica en euros l'impacte que podria tenir l’escalfament global dels mars en activitats com el submarinisme. Segons aquest estudi, en el pitjor dels escenaris, podria arribar als 60 euros per immersió. El treball de camp s'ha fet a les Illes Medes.

Les Medes són un paradís pels submarinistes. Foto: Marc Giménez. / www.visitestartit.com

Girona

Segons el cap de la investigació, Luis Campos, un descens a la meitat de les poblacions de gorgònies o del corall vermell per l'efecte de l'escalfament global del mar o l'augment del grau d'acidesa tindria un impacte d'uns 17 euros per immersió i aquest impacte pujaria fins als 60 euros si el descens del nombre de gorgònies i coralls fos superior.

Arriben a aquestes xifres després de preguntar a 390 bussejadors de les illes Medes què valoraven més a l'hora d'anar a fer immersió.

Luis Campos, investigador

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000108435/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La presència de meduses també està quantificada amb una pèrdua de 26 euros per immersió.

Tot això, asseguren, pot tenir efectes en el finançamet de les àrees protegides perquè recaptarien menys per l'activitat del submarnisme i, evidentment, podria tenir un cost en llocs de treball directes i indirectes en zones que viuen d'aquesta activitat com l'Estartit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00