Sociedad
REUS

L'emblemàtica pastisseria Soler Pont tanca

El 2 de novembre el local de la plaça Llibertat posarà punt i final a més de 40 anys de negoci. El negoci seguirà a la pastisseria de Botarell, que es va inaugurar el juny de 2013.

L'emblemàtic establiment, a la Plaça de la Llibertat. / Antonio Mellado

Reus

Un cartell a la porta del Solé Pont ho deixa ben clar. El dia després de Tots Sants, la coneguda pastisseria reusenca tancarà les seves portes definitivament, després de mesos de rumors sobre el seu futur. Així doncs, l’establiment passarà a formar part de la història de Reus, juntament amb enclavaments tan memorables com eren el Casino de Reus o el monument als Màrtirs de la plaça Llibertat.

La pastisseria va obrir les seves portes a Reus el 15 de setembre 1972, i ja hi han passat tres generacions de pastissers, que han servit tot tipus de dolços, entre panellets, mones de Pasqua i brioixeria. El 18 d’octubre de 2010, la Generalitat de Catalunya va concedir-los el títol de Mestre Artesà Pastisser.

La Mònica Mesa, una de les responsables de Soler Pont, ha argumentat que la decisió de tancar definitivament a Reus no ha estat gens fàcil, però al final s’ha decidit per donar el pas. Tot i així, l’empresa familiar se centrarà en el nou local que van inaugurar el juny de 2013 a Botarell, oferint la mateixa varietat de productes que a l’establiment de Reus.

El tancament d’un negoci que porta tants anys pel centre de Reus no és un cas aïllat. Darrerament, molts dels locals amb més de 40 anys a les seves esquenes han hagut de baixar la persiana. La pastissera Soler Pont, juntament amb la botiga de llenceria Isern, la carnisseria Anglès o la merceria Sardà són els testimonis d’un comerç de proximitat que han deixat una petjada molt profunda en els seus clients i que han anat desapareixent dels carrers de Reus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00