Sociedad
GASTRONOMIA

68 establiments oferiran el seu tast en l’edició de tardor del Ganxet Pitxo 2015

La ruta gastronòmica reusenca torna del 5 al 15 de novembre amb un rècord en la participació. L’edició fa un salt als dispositius mòbils amb LAYAR, una aplicació que permetrà els usuaris conèixer els participants en l’edició d’enguany.

La tapa del Restaurant Casa Coder per aquesta edició de la GP. / Marc Càmara

Reus

Amb vuit edicions a les seves esquenes, el Ganxet Pintxo segueix sent l’esdeveniment de referència en el sector de la restauració a Reus. I és que enguany un total de 68 establiments se sumen a la ruta de tapes, convertint-la en l’edició amb més participants. Enguany el Ganxet Pintxo també coincideix amb la celebració de la festa de l’oli nou, amb el qual l’oli tindrà especial protagonisme a les tapes que es podran degustar.

Seguint la tònica de les últimes edicions, el Ganxet Pintxo col·laborarà amb el Banc de Sang de l’Hospital de Reus. Aquells que donin sang durant la ruta se’ls regalarà un tiquet per bescanviar per dues tapes, una ampolla d’oli DOP Siurana i una entrada per assistir al Reus Deportiu-CE Sabadell del proper diumenge 15 de novembre.

El preu segueix sent el mateix –dos euros i mig– i inclourà la tapa i un quinto. Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus, valora l’èxit de la que és la novena edició, considerant aquesta iniciativa com una oportunitat perquè el públic conegui les creacions dels diferents establiments reusencs, i destacant la professionalitat i la qualitat dels que hi participen.

Jurat professional i popular

Pel veredicte final, un jurat professional serà l’encarregat de determinar les tres tapes guanyadores de l’edició. A banda hi haurà el vot popular, on tots els participants podran triar les seves tres tapes preferides. Entre tots aquests votants, se sortejaran premis com un cap de setmana d’enoturisme pel territori de la Cambra de Comerç o un àpat per a dues persones en un restaurant d’una estrella Michelin.

Des de l’any 2012, també es premia amb el títol ‘Ganxet Llengua’ a aquells establiments que tinguin especial cura en l’ús del català. És una col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística.

El Ganxet Pintxo a la xarxa

Enguany, a banda de les tradicionals pàgines web, Facebook i Twitter, el Ganxet Pintxo fa un pas més enllà. Vapor Lab i Labs4Glasses han desenvolupat LAYAR, una aplicació de realitat augmentada per a dispositius mòbils que permetrà passejar pel centre de Reus descobrint els establiments que participen en l’edició d’enguany.

A banda, també hi haurà el tradicional suport en paper, la ‘Ganxeta’. Se n’han imprès unes 30.000 unitats on hi figuren les 68 tapes i un mapa de la ciutat amb la localització de cada establiment. També es podrà descarregar l’aplicació mòbil ‘Gastronosfera’ que dóna informació sobre la ruta.

El proper 5 de novembre, a partir de les vuit del vespre, es durà a terme la inauguració de l’edició d’enguany amb un concert a càrrec del grup Pokers a la Llotja de Reus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00