Sociedad
METEOROLOGIA

Tres rescatats al Pla de Santa Maria a causa de les inundacions

L'episodi de pluges i vent ha provocat incidències molt diverses a la demarcació de Tarragona, fins i tot un petit tornado a Mont-roig del Camp. Els Bombers han fet gairebé 200 sortides, onze de les quals han estat durant la nit.

Així ha quedat la zona de Mont-roig després del petit tornado. / ACN

Tarragona

Rescats, petits tornados, carreteres inundades i talls de subministrament elèctric. La llevantada ha provocat incidències molt diverses i els Bombers han fet 11 sortides aquesta nit, que se sumen a les prop de 180 del dia d’ahir -124 al Camp de Tarragona i 48 a les Terres de l’Ebre-.

Ensurts a la carretera

A nivell viari, l'A-7 va estar tallada durant quasi tota la tarda a l'alçada de l'Hospitalet de l'Infant, per la qual cosa es desviaven els vehicles per la N-340.

D’altra banda, tres persones van haver de ser rescatades al Pla de Santa Maria a causa de les fortes pluges. El primer cas va ser a les vuit del vespre, quan un vehicle va quedar atrapat a la riera de la Fonollosa, afluent del Francolí. Els Bombers van haver de treure el conductor. Dues hores més tard, dos cotxes també van quedar encallats a la mateixa zona. L'ocupant d'un dels vehicles va poder sortir pel seu propi peu, mentre que a l'altre li van haver de tirar una corda per estirar-lo.

Onades a prop del passeig marítim de Tarragona. / ACN

Sense electricitat

A nivell de serveis, més de 1.200 abonats es van quedar sense llum tota la tarda.

Destrosses a Aiguamúrcia. / Cedida

L'episodi més cridaner

Un petit tornado va trasbalsar la quotidianitat dels veïns de Mont-roig del Camp. El fenomen meteorològic, proper a la zona de Vila-romana (Miami Platja) va arrencar al seu pas pins, branques, teules, xemeneies, murs, esbotzat reixes, trencat finestres i desplaçat mobiliari urbà com ara contenidors. Els carrers van quedar plens de branques i restes de teules i totxanes, que van impactar en alguns vehicles ocasionant-los alguns danys. Alguns dels pins van quedar tombats sobre les façanes.

Segons el regidor de seguretat ciutadana, Juan Gallardo,“a priori dins de les cases no hi ha hagut destrosses, tot i que no ho podem assegurar perquè hi ha moltes segones residències”.

Surfista a la platja del Miracle de Tarragona. / ACN

Precaució a prop del mar

Diversos municipis van activar dispositius per prevenir incidències i, a la ciutat de Tarragona, la policia portuària va tallar a mig matí el passeig de l'Escullera. Només alguns curiosos s'apropaven a la costa per contemplar el fort onatge, que va deixar gairebé tota la flota pesquera de la demarcació amarrada a port.

Els surfistes també van voler contemplar de prop la tempesta i alguns van entrar dins de l’aigua.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00