Sociedad
SALOU

Els delictes es redueixen un 30% gràcies a les càmeres de seguretat al carrer

La instal·lació d’aquests aparells al voltant de la principal zona d’oci nocturn de Salou ha frenat els petits robatoris i la compravenda de droga. L’ajuntament estudia posar-ne més a altres punts del municipi.

Càmeres de videovigilància a Salou. / ACN

Salou

Càmera de seguretat és sinònim de dissuasió. A Salou l’ajuntament i la Policia ha comprovat que el binomi funciona: un any després d’instal·lar 13 aparells de videovigilància al voltant del carrer Carles Buhigas, la principal zona d’oci nocturn de Salou, els delictes s’han reduït un 30%, especialmente els petits furts i la compravenda de droga. Ens han ajudat a aconseguir una millora global de la seguretat", destaca el regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Montagut.

Lluny de l’objectiu

Un dels efectes d'aquesta major pressió sobre l'avinguda Carles Buïgas, però, ha estat el trasllat dels problemes a d'altres carrers que estan fora del radi d'acció de les càmeres. Per aquest motiu, s'ha desenvolupat un programa secundari d'actuació per part de la policia local, incidint especialment en l'eradicació dels delictes contra la salut pública. "Si els venedors de droga no poden estar a la zona principal, on tenen els potencials clients, Salou ja no els resultarà atractiu i acabaran marxant", confia el sergent de la Policia Manuel Hortal.

El consistori vol ampliar la xarxa

Davant l'èxit assolit, el consistori manté la intenció ja anunciada fa un any d'estendre les càmeres a més indrets, com la zona comercial del carrer Barcelona o el passeig marítim. Tot i això, el calendari de desenvolupament està supeditat a la disponibilitat econòmica, ja que només desplegar el sistema a la zona d'oci va costar 100.000 euros.

A més de les zones cèntriques, la policia local contempla també instal·lar càmeres en els accessos d'algunes urbanitzacions de la zona del Cap Salou, i en altres de la zona de Llevant com els Xalets i el Mirador.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00