Sociedad

La T-Mobilitat començarà a funcionar a finals del 2016

El nou sistema de pagament de transport públic substituirà la banda magnètica dels bitllets per un xip i tots els títols actuals per un sola targeta

Mónica Peinado

Barcelona

A finals de l'any que començarà la implantació de la T-Mobilitat, el nou sistema de pagament del transport públic. La nova tecnologia substituirà la banda magnètica dels bitllets per un xip i tots els títols actuals per una sola targeta. Aquesta innovació s'exposa aquesta setmana als salons Bcn Rail i Smart City que s'estan celebrant al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona.

Encara falta un any perquè els usuaris del transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona puguin utilitzar aquest nou sistema de pagament i mentrestant els responsables avancen en la seva definició. Una sola targeta equipada amb un xip substituirà tots els títols que existeixen actualment. Es tracta d'un suport sense contacte que només s'haurà d'acostar a la màquina validadora i que ajustarà el preu dels viatges a cada usuari en funció, per exemple, del nombre de recorreguts que realitzi. Ja no caldrà pensar si el que interessa més és una T-MES o una T-50/30.

Encara s'està definint i ajustant el nou sistema i el director General de l'ATM, Josep Anton Grau, ha explicat que abans de posar-la en marxa a partir de l'octubre de l'any que ve també volen garanties que els usuaris s'adapten al canvi. Diu Grau que "s'ha de posar en marxa amb tranquil·litat i volem conèixer quins són els hàbits i inquietuds dels usuaris davant de la nova targeta".

El Director General de SOCMobilitat (l'empresa que desenvolupa la nova tecnologia ), Gerardo Lertxundi, ha explicat que després de l'estiu es farà l'anomenada "marxa en blanc". És a dir, un període de proves en el què es donen targetes a un grup reduït d'usuaris perquè durant algunes setmanes les utilitzin i es pugui detectar si hi ha disfuncions en el sistema.

Si tot funciona correctament, a finals de l'any que ve s'implantarà la T-Mobilitat a la primera corona metropolitana i progressivament s'estendrà a la resta de Catalunya. La idea és que el 2018, les targetes de cartró i banda magnètica ja siguin història.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00