Sociedad
REUS

Inauguren 4 anys després la Biblioteca Pere Anguera a Mas Iglésias

L'equipament, de moment, funcionarà a mig gas, amb la planta baixa i el fons que l'historiador va llegar a la ciutat

Exterior de la Biblioteca Pere Anguera. / Marc Càmara

Reus


Aquest dimecres ha obert finalment portes la Biblioteca Pere Anguera, la segona pública a la ciutat. Dedicada al genial historiador reusenc, l'equipament espera donar cobertura cultural a la part sud de la ciutat.

A la inauguració hi ha assistit la companya sentimental del desaparegut Pere Anguera, qui ha volgut recordar la importància del llegat intel·lectual de l'historiador i qui ha volgut posar en relleu la magnitud del fons documental que romandrà a la biblioteca. De fet, ella mateixa ha demanat que se'n tingui la màxima cura i que es pugui difondre de forma rigurosa i científica. 

Inauguració amb retard

El passat mes de març es van reactivar els treballs per finalitzar i obrir al públic la biblioteca, després d’uns anys de l’aturada de les obres. Segons el govern municipal no hi havia diners per enllestir les obres, que ja havien estat inaugurades per l’anterior alcalde, el socialista Lluís Miquel Pérez, l’any 2011.

Ara, Carles Pellicer es penja la medalla ‘de fer realitat la Biblioteca Pere Anguera’, i ha recordat ‘les dificultats que ha calgut superar en els darrers anys per fer possible la culminació d’aquest projecte’ i ha animat la ciutadania i els veïns del barri de Mas Iglesias a fer-se seu i gaudir d’aquest nou equipament públic.

Un edifici de luxe

La nova biblioteca té una superfície total de 1.500 metres quadrats i una capacitat per a 35.000 documents, 100 títols de diaris i revistes i 180 punts de lectura. Està pensada i dimensionada com a biblioteca local i el funcionament i organització tècnica i logística aprofitarà l’experiència dels 12 anys de funcionament de l’altra biblioteca del Servei Municipal de Biblioteques de Reus, la Biblioteca Central Xavier Amorós. La Biblioteca Pere Anguera disposa dels següents espais a disposició del públic i dels investigadors:

L’equipament és obra de l’arquitecte Joan Tous. Una obra que busca potenciar la lluminositat i l’amplitud de l’edifici, amb grans finestrals que busquen una nova relació amb l’entorn. Les obres han costat un total de 3 milions d’euros.

La nova biblioteca obrirà de dilluns a dijous de 16:00 a 20:00 h i els divendres de 10:00 a 14:00 h. És previst que durant l’any 2016 puguin entrar en funcionament els espais de la sala general de la primera planta i del soterrani.

La nova biblioteca dóna servei a una àmplia zona del sud de la ciutat i s’afegeix a l’existèn­cia d’un altre equipament cultural municipal en aquesta mateixa àrea urbana, el Centre de la Imatge Mas Iglesias. Aquest nou edifici s’ubica a més en un entorn amb equipaments educatius molt propers, com són la zona universitària de Bellissens, l’Institut Roseta Mauri i l’Escola Eduard Toda.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00