Sociedad

Treuen les escales per pujar al cul de la Lleona de Girona després de la mort d'un turista

L'ajuntament de Girona ha tret les escales i ha encarregat un estudi per saber quina estructura s'hi ha de col·locar per donar més seguretat, després que un home francès de 75 anys va morir en caure quan intentava fer el tradicional petó al cul de la Lleona

Treballadors de la Brigada reitren les escales per pujar al cul de la Lleona / ACN

Girona

L'ajuntament de Girona ha encarregat un estudi per substituir les escales actuals i per col·locar-ne unes altres de més segures. Les que hi havia fins ara són de ferro i no hi ha barana.

Segons les primeres explicacions que han donat a la policia testimonis de l'accident, l'home va relliscar quan estava enfilat a les escales del cul de la Lleona i va picar amb el cap a terra o a un escaló. Va morir vuit hores després de l'accident a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

El regidor de seguretat de l'ajuntament de Girona, Joan Alcalà, diu que aquest dilluns al matí han tret les escales perquè no s'hi pugui pujar i ara estudiaran com fer-ho més segur:

Joan Alcalà

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000109201/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Diu el regidor que si es torna a col·locar les mateixes escales que hi ha ara, segurament, s'hi afegirà una barana que ara mateix no n'hi ha.

De moment, a l'Ajuntament no li consta que la família de la persona morta hagi emprès cap acció judicial.

VA CAURE DISSABTE A LA TARDA

Els fets van passar dissabte a la tarda a prop de l’esglèsia de Sant Feliu. L’home, de nacionalitat francesa, va relliscar de les escales que hi ha situades a sota d’aquesta figura d’una lleona que hi ha enfilada a una columna.

Els serveis d’Emergències el van traslladar en estat greu a l’hospital Josep Trueta on, de matinada, va acabar morint. La policia local va acordonar l’estàtua fins aquest dilluns que ha retirat les escales per pujar-hi.

Diu la llegenda que qui fa aquest gest, tornarà, tard o d’hora, a la ciutat del riu Onyar.

Des de fa uns anys, l’Ajuntament ha situat unes escales a sota de la columna per facilitar l’acció i evitar accidents ja que abans, per fer el petó, calia enfilar-se per la columna.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00