Sociedad

Baixa el nombre de beques menjador que cobreixen el 100% de l'import

Girona és l'única demarcació catalana on la Generalitat ha reduït les beques que cobreixen el 100% de l'import del dinar dels menjadors escolars. Les ha reduït en un 15% malgrat que la situació de moltes famílies no ha canviat. A més, la Federació de Pares i Mares d'Alumnes denuncia que les exigències per accedir a una beca completa són draconianes.

Les beques menjador que cobreixen el 100% de l'import s'han reduït un 15%. / Cadena SER

Girona

Tot i que el Departament treu pit d'haver atorgat més beques que l'any passat, la realitat és que a les comarques de Girona només s'han donat 43 ajudes més que el curs anterior.

Han augmentat les que cobreixen la meitat de l'import del menú i, en canvi, s'han reduït en 280 les que cobreixen el 100% del cost del dinar. Les comarques de Girona són les úniques de tot Catalunya on aquestes beques han baixat.

El president de la Federació de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya, Àlex Castillo, diu que el més preocupant són les exigències que el Departament posa per poder accedir a la beca.

Alex Castillo, president FAPAC Catalunya

00:25

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000109241/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Castillo també ha denunciat la lentitud de l'administració a l'hora de concedir la beca. En alguns casos, famílies que la van sol·licitar el juny encara no saben si en tindran.

El president de la FAPAC tampoc acaba de fiar-se de l'anunci que ha fet la Generalitat, que diu que preveu ampliar a més de 16.000 el nombre de beques del 100% a tot Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00