Sociedad
MAS ENRIC

Trasllat sense incidents

Aquest dimarts s'han traslladat 180 interns de la presó de Tarragona al nou centre penitenciari del Catllar. En furgonetes escortades per un fort dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra els presos han anat en grups de dotze persones a la nova presó.

La primera furgoneta dels Mossos d'Esquadra traslladant presos cap a Mas Enric / Marta Bonillo CADENA SER

Tarragona

Quan passaven deu minuts de les vuit del matí ha sortit la primera furgoneta dels Mossos d'Esquadra cap al Catllar. Els vehicles policials seguien diferents rutes, que no s'han especificat, per traslladar els presos en grups de dotze persones. Les pertinences dels interns ja es van portar a Mas Enric la setmana passada i avui només s'ha fet el trasllat dels presos, per tal que tot fos més àgil. De fet, segons el director del nou centre penitenciari, Francisco Romero, a les onze del matí "anem més ràpid del que havíem previst inicialment".

Primer dia

Romero ha explicat que en aquest primer dia els interns que estaven a la presó de Tarragona s'han llevat a les sis del matí, han esmorzat i les vuit del matí ha sortit la primera furgoneta policial. Quan han arribat a les noves instal·lacions han estat identificats i després se'ls ha traslladat als mòduls que els hi corresponien on allà hi havia funcionaris i el cap del sector per explicar les novetats i el funcionament de Mas Enric.

Novetats

A Mas Enric deixaran de disposar de diners en efectiu i tindran una clau de pagament amb un saldo màxim de 85 euros setmanals. La nova presó tindrà botiga i, com a novetat, màquines de cafè, de begudes i de tabac. Els interns també deixaran d'utilitzar targetes telefòniques per comunicar-se amb l'exterior i passaran a emprar un nou sistema electrònic, mitjançant un codi pin. Més enllà d'aquestes novetats logístiques, els presos estrenaran unes instal·lacions molt més espaioses entre les que hi ha un camp de futbol i també una piscina.

La presó "vella"

A partir d'ara, la presó vella de Tarragona es convertirà provisionalment en un centre de règim obert, és a dir, un centre penitenciari on els presos només hi van a dormir. Ara mateix hi van un total de 80 interns que estaran controlats per 24 funcionaris de presons. Segons el govern català això és provisional ja que el Departament de Justícia de la Generalitat ha assegurat que estan disposats a alliberar les instal·lacions en un futur sempre hi quan l'Ajuntament els digui on poden ubicar el centre obert.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00