Sociedad

Condemnen el Servei Català de Salut per la mort d'un nadó a l'Hospital de Figueres

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat al Servei Català de la Salut a indemnitzar amb 150.000 euros a una família per la mort del seu fill després de néixer a l'Hospital de Figueres. La sentència conclou que els metges van descartar fer una cessària a la mare tot i que sabien que el fetus era més gran del normal.

L'Hospital de Figueres. Una imatge d'arxiu. / ACN

Girona

Aquesta sentència anul·la la que va dictar el 2014 el Jutjat contenciós de Girona, que va desestimar la reclamació d'aquests pares.

Ara el Tribunal Superior de Justícia ha condemnat al Servei Català de la Salut a indemnitzar amb 150.000 euros la família perquè conclou que els metges no van fer, des del principi, una cessària a la mare, tot i que els controls previs al part ho aconsellaven.

Des de la setmana 34 d'embaràs -diu la sentència- les proves indicaven que el fetus era més gran del normal. Davant d'això calia fer una cessària des del principi però els metges no ho van fer, tot i conèixer el risc.

El 13 de desembre del 2012 van fer a la mare un part vaginal però després van haver de rectificar i van haver de fer una cessària d'urgència. Això, però, va lesionar el nadó, que va acabar morint un any després de néixer per les lesions que havia patit en el moment del part.

De fet, la mare ja que havia tingut dos fills abans que aquest i tots dos havien nascut més grans del normal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00