Sociedad

Autòpsia al contenidor de rebuig

Entitats ecologistes demanen una llei catalana de residus que aposti per evitar els residus des de fàbrica

Emma Miguel (Cadena Ser)

Barcelona

Entitats ecologistes han inspeccionat aquest dijous la brossa dels contenidors grisos, els de rebuig, per denunciar l'excés de residus que es generen.

Aquesta “autòpsia” de contenidors s’ha fet a set municipis d’arreu de Catalunya. A Barcelona s’ha fet a la Plaça Can Fabra de Sant Andreu. Coberts de dalt a baix amb vestits protectors, guants i mascaretes han buidat els contenidors i han classificat tot el que trobaven. La majoria eren envasos que podrien anar als contenidors groc, verd o blau o que es podrien evitar com per exemple els paquets individuals que embolcallen les galetes o els plàstics que separen els talls de formatge o embotit.

La presidenta de la Fundació Prevenció de Residus, Mercè Girona, ha participat a l’acció de Sant Andreu, i ha explicat que “cal una Llei catalana de prevenció de residus que aposti per evitar els residus des de fàbrica, fent pagar, per exemple, als productors pels envasos que després es converteixen en residus”.

Segons els organitzadors d’aquesta acció, el 70% de les deixalles es llença al contenidor gris i acaba en abocadors o s'incinera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00