Sociedad
HISTÒRIA

Tarragona celebra el 15è aniversari com a Patrimoni Mundial de la Humanitat

Aquest cap de setmana hi haurà entrades gratuïtes als monuments, recreacions històriques i conferències per celebrar l'efemèride. A partir d'ara, cada 30 de novembre es commemorarà la declaració de la UNESCO feta l'any 2000.

Reportatge- 15 anys de la declaració

Reportatge- 15 anys de la declaració

07:51

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000085042/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Un passat ple de futur. Sota aquest lema, Tarragona viu els actes de celebració del 15è aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Aquest cap de setmana l’entrada als recintes monumentals serà gratuïta. També hi haurà visites nocturnes al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, així com recreacions històriques a les vil·les romanes de la Munts a Altafulla i Centcelles a Constantí, i la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona. Segons el gestor cultural i director del Festival Tàrraco Viva, Magí Seritjol, “el que ens diferencia és que no és un conjunt monumental de pedra morta sinó amb vida i obert a la societat”.

Amfiteatre romà de Tarragona. / ACN

Un dels moments més especials d’aquesta efemèride es viurà dilluns amb la inauguració de la Plaça de la UNESCO, situada a l’encreuament entre el Passeig de Sant Antoni i la Via Augusta, la porta d’entrada a la ciutat en època romana.

Actes complementaris

També hi haurà conferències sobre la figura de l’emperador o la presentació de la moneda de col·lecció Tàrraco i dels ‘Pilars del Patrimoni’ a la Plaça del Rei amb les colles castelleres de Tarragona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00