La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

Més inversió per fomentar les assegurances

El president d'Agromas, Celestino Recatalà, reclama revertir els retalls i augmentar la participació de l'Estat en les assegurances agràries

7.30 La LLavor 28 Noviembre

7.30 La LLavor 28 Noviembre

30:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000198339/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

 Revertir els retalls que han patit les assegurances agràries. És el que demana el president de la mútua valenciana d’assegurances Agromas, Celestino Recatalà, que lamenta que la contratació d’assegurances agràries ha caigut considerablement en les últimes temporades degut a esta retallada.

A més, Recatalà critica que esta retallada afecta doblement el productor perquè aplega en un moment en què la rendibilitat del sector és menor. Això, sumat a l’augment de preus de les assegurances, provoca que molts productors opten per no contractar quan l’assegurança és la única via per garantir una mínima renda als productors davant els problemes que puguen sorgir.

Agromas celebra estos dies el seu 75 aniversari, el que converteix esta mútua en la més antiga d’Espanya. Es va crear l’any 1940 per un grup d’arrossers i s’ha consolidat entre les més importants del país. De fet, en l’actualitat ocupa la novena posició per volum d’assegurances contractades dins del rànquing de les 26 empreses dedicades a esta mateixa activitat i que formen part d’Agroseguro.

Magrat el bon posicionament, el seu president, Celestino Recatalà ha afirmat a La Llavor, el programa que la SER dedica al sector agroalimentari, que es necessari que les administracions revertisquen els recorts que van aplicar als assegurances agraris fa dos anys. Recatalà destaca que la conselleria ha sabut mantindre la seua inversió i actualment és de les que més invertix, amb cinc milions d’euros. Però senyala que fa falta que l’Estat eleve també la seua participació.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00