Actualidad

Els Rurals han capturat 30 porcs vietnamites abandonats

Els agents alerten del perill que aquests animals es creuin genèticament amb senglars

Un port vietnamita en un parc / CADENA SER

Barcelona

Els Agents Rurals de Barcelona han capturat 30 porcs vietnamites al bosc en el que portem d'any. Els seus propietaris els tenien a casa, se'n van atipar i els van abandonar.

Són animals que poden sobreviure fàcilment perquè mengen de tot. "Són omnívors i no tenen cap problema per espavilar-se", explica el cap dels Rurals a la Regió de Barcelona, Jaume Bosch.

El perill és que poden creuar-se genèticament amb porcs senglars o porcs comuns. Quan neix un porc híbrid entre dues espècies diferents "es perd biodiversitat perquè deixa de ser raça pura, a banda que es poden transmetre malalties", reflexiona Bosch

Quan els Rurals detecten aquests exemplars híbrids no tenen més sortida que sacrificar-los. L'aspecte que tenen pot ser divers: "Alguns agafen més els trets físics dels senglars. I de vegades hem trobat porcs roses amb taques negres pel creuament entre porcs comuns i salvatges".

Els rurals controlen les espècies que no són autòctones i que els seus propietaris abandonen a qualsevol lloc per desfer-se'n. Enxampar als amos ja és més complicat, per no dir impossible. "N'hem trobat algun in fraganti però realment és molt complex", recorda Jaume Bosch.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00