Sociedad
ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

15 anys de Patrimoni de la Humanitat

Per les nou esglésies romàniques de la Vall de Boí hi han passat més de dos milions de visitants des de l'any 2000

Imatge de l'interior de Sant Climent de Taüll / CENTRE ROMÀNIC

La Vall de Boí

De 30 mil visitants l'any abans de ser declarades les nou esglésies romàniques a 150 mil, 15 anys després. Joan Perelada, que aleshores era alcalde, i ara en continua sent, creu que els més milions de visitants que ja es registren en aquests tres quinquennis, han situat el romànic de la Vall de Boí, com un dels més importants

REPOR: 15 ANYS DE PATRIMONI MUNDIAL DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOI

03:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000142733/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Un romànic que “ara està ordenat i endreçat”, que passa per Sant Joan de Boi, Santa Eulalia d'Erill, Sant Climent i Santa Maria de Taull, Sant Feliu de Barruera, Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l'Assumpció de Coll, i l'ermita de Sant Quirc de Durro.

S’han posat 10 milions d'inversió. La darrera actuació i més espectacular, el videomapping del Pantocrator de Sant Climent, que reprodueix digitalment els frescos original del segle XII que actualment estant al MNAC.

Aquesta efemèride coincideix aquesta setmana amb la reunió a Namíbia del Comité de la UNESCO, que haurà de decidir si declara ‘Les festes del foc del solstici d'estiu dels Pirineus’, com a patrimoni immaterial: una candidatura transfronterera que encapçala Andorra i que engloba les falles de la Vall de Boi, de l'Aran, i del Pallars, entre altres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00